وزارت نیرو قیمت خرید برق خورشیدی و نیروگاههای تجدیدپذیر را هر ساله اعلام میکند اگرچه در اکثر مواقع دیر اعلام کرده تا فرصت احداث نیروگاهها در سال جاری از دست رود. قیمت خرید تضمینی برق خورشیدی و بادی و زیست توده و سایر نیروگاههای تجدیدپذیر هر ساله توسط وزارت نیرو اعلام میشود.
جدیدترین نرخ خرید تضمینی برق خورشیدی نیروگاههای تجدیدپذیر طوری تعیین شده که با دلار ۵۰ هزارتومانی بازگشت سرمایه ۴ سالهای برای نیروگاههای خورشیدی در پی داشته باشد. در این مدل خرید تضمینی، خرید برق به مدت ۲۰ سال بوده و هر ساله با نرخ تورم تعدیل خواهد شد و درآمد نیروگاهها متناسب با تورم کشور افزایش خواهد یافت.
قیمت خرید برق خورشیدی 1403
نرخ خرید تضمینی برق خورشیدی 1403 برای مصرف 20 کیلووات و کمتر 25000 ریال و برای بیشتر از 20 کیلووات تا یک مگاوات 22000 ریال است.
این درحالی است که قبلا در پاییز ۱۴۰۱ قیمت خرید تضمینی برق خورشیدی تا ۲۰ کیلووات مبلغ ۱۷۵۰ تومان و از ۲۰ کیلووات تا ۳ مگاوات ۱۶۵۰ تومان اعلام شده بود که امسال قیمت خرید افزایش یافته، اما حداکثر ظرفیت احداث به ۱ مگاوات کاهش یافته است. افرادی که تمایل ظرفیتهای بالاتر احداث نمایند باید در مناقصات نیروگاههای خورشیدی و در مکانهایی که از قبل توسط وزارت نیرو مشخص شده شرکت نمایند. در این طرح قیمت خرید بصورت ارزی و به مبلغ ۶.۹ سنت دلار به ازای هرکیلووات ساعت برق و این خرید تضمینی به مدت شش سال انجام خواهد شد. بعد از ۶ سال نیز سرمایه گذار میتواند برق خود را در بورس انرژی عرضه کرده یا قرارداد فروش مستقیم با صنایع ببندد و یا اگر امکان صادرات ایجاد شود آنرا صادر نماید.
به گزارش ایرنا – نرخهای جدید تعیین شده برای خرید تضمینی برق نیروگاههای تجدیدپذیر در سال 1403 رشد حدود ۴۰ درصدی نسبت به سال گذشته داشته است.
بنابراین گزارش در صورت درخواست سرمایهگذار، نرخ پایه قراردادهایی که قبل از این مصوبه از محل ماده ۶۱ به قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی مبادله شدهاند، قابلاصلاح به نرخهای جدید ابلاغی با رعایت سایر شرایط اعلام شده در این مصوبه است.
همچنین وزارت نیرو قیمت خرید تضمینی برق نیروگاه گازی و قیمت خرید برق از نیروگاهها مثل بادی زیست توده و … و قیمت خرید برق از نیروگاه مقیاس کوچک را هم در این ابلاغیه اعلام کرده است.
هزینه احداث نیروگاه خورشیدی 1403
هزینه احداث نیروگاه خورشیدی در سال 1403 به موارد مختلفی بستگی دارد مثل نوع اینورتر و نوع پنل خورشیدی و محل احداث نیروگاه خورشیدی متفاوت است. هزینه احداث نیروگاه خورشیدی 5 کیلوواتی بین 260 میلیون تومان تا سیصد میلیون تومان، احداث نیروگاه خورشیدی 10 کیلوواتی 320 تا 400 میلیون تومان و هزینه نیروگاه خورشیدی 20 کیلوواتی بین 500 تا 800 میلیون تومان است.
هزینه کامل احداث نیروگاههای خورشیدی ۵ کیلوواتی در آذرماه ۱۴۰۲ حدودا ۱۴۰ میلیون تومان، نیروگاه ۱۰ کیلوواتی حدودا ۲۷۰ میلیون و نیروگاه ۲۰ کیلوواتی حدودا ۵۳۰ میلیون تومان است. هزینه احداث نیروگاههای ۱۰۰ کیلوواتی حدودا ۲ میلیارد تومان و هزینه احداث نیروگاههای خورشیدی ۱ مگاواتی حدودا ۵۳۰ هزار دلار است.
هزینه احداث اعلام شده فوق بدون احتساب هزینههای زمین و اتصال به شبکه است. برای نیروگاههای انشعابی (کسانی که انشعاب برق دارند) امکان احداث حداکثر ۲۰۰ کیلووات نیروگاه خورشیدی وجود دارد. قیمت خرید برق خورشیدی به محل احداث نیروگاه خورشیدی هم بستگی دارد.
اگر کسی زمین نداشته باشد دولت برای احداث تا ۱ مگاوات به آنها زمین با شرایط مناسب اجاره میدهد، اما اغلب متقاضیان نیروگاههای کوچک یا مشترکین خانگی هستند و یا کارخانه و صنایع هستند که اغلب آنها در محل انشعاب خود نیروگاه احداث میکنند.
گفتنی است بر اساس ماده ۱۶ قانون جهش توسعه دانش بنیان تجدیدپذیر همه مشترکین با دیماند بالای ۱ مگاوات باید تا ۱۴۰۵ حداقل ۵ درصد برق خود را از نیروگاههای تجدیدپذیر تامین کنند وگرنه با ۲۰ درصد بالاتر از قیمت فروش برق تجدیدپذیر در تابلوسبز بورس انرژی جریمه خواهند شد. این مشترکین یا باید خود نیروگاه احداث کرده و یا از تابلوسبز بزق خود را خریداری نمایند تا مشمول این جریمه نشوند.
زمین مورد نیاز نیروگاههای خورشیدی هر کیلووات حدودا ۱۲-۱۳ مترمربع بوده و هر مگاوات ۱.۵ هکتار زمین نیاز دارد. البته با توجه با راندمان پنلها، عرض جغرافیایی محل نصب، شیب زمین، نوع استراکچر، جهت زمین و… فضای مورد نیاز تغییر خواهد کرد.
ابلاغیه قیمت خرید برق خورشیدی را از لینک زیر می توانید دانلود کنید:
دانلود ابلاغیه نرخ خرید تضمینی برق تجدیدپذیر 1402